Participarea elevilor Colegiului National Pedagogic „Ştefan Cel Mare”
la
Proiectul „Tinerii Băcăuani în Uniunea Europeană – Casa Democraţiei Parlamentare”-
27 Septembrie – 22 Noiembrie 2017
In municipiul Bacău, în ultimii ani s-au realizat nenumărate proiecte şi concursuri şcolare de către profesorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, ceea ce a dus la câştigarea titlului de „Capitala Tineretului din România” şi a oferit oraşului nostru posibilitatea de a implica tinerii în activităţile comunităţii locale, în activităţile de petrecere a timpului liber.
Tinerii băcăuani au nevoie de valori şi de modele pe care să le urmeze şi să le ofere o dezvoltare ca adulţi şi viitori cetăţeni responsabili şi implicaţi în activităţile comunităţii locale. Pentru a se întâmpla acest lucru, trebuie să contribuim la informarea lor, la conştientizarea rolului lor în societate şi a implicării acestora în diverse acţiuni. Tocmai această oportunitate o oferă acest proiect implementat de Asociaţia Unlimited Connections cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bacău.
Scopul proiectului
Scopul proiectului este de a informa, conştientiza şi ulterior, implica tinerii în procesul decizional al comunităţii băcăuane, naţionale, precum şi europene, de a sprijini tinerii şi iniţiativele acestora pentru a deveni cetăţeni activi în procesul de dezvoltare a comunităţii locale. Prin implicarea a 280 de tineri în activităţile creative şi recreative, precum şi în cele competiţionale ale proiectului, se va crea şi dezvolta simţul civic al acestora.
Obiectivele proiectului
- Creşterea nivelului de informare a 280 de tineri băcăuani faţă de procesul de luare a deciziilor la nivel local, naţional şi european.
- Dezvoltarea capacităţii de comunicare şi socializare, precum şi a spiritului competiţional a 280 de tineri din Municipiul Bacău în cadrul unui concurs cu tema: „Campanii electorale parlamentare decisive în cele 28 de state membre a Uniunii Europene”.
- Crearea unui produs de promovare a oraşului Bacău de 280 de tineri băcăuani.
- Creşterea gradului de implicare a celor 280 de tineri băcăuani în activităţi de petrecere a timpului liber.
- Creşterea nivelului de informare a 280 de tineri din municipiul Bacău cu privire la valorile istoriei şi ştiinţei locale, naţionale şi europene.
Beneficiari finali: 280 de tineri elevi din municipiul Bacău din cele 14 licee băcăuane. Din liceul nostru cei 20 de tineri sunt elevi din clasa a X a şi a XI a, de la profilul Ştiinţe sociale :
Grup ţintă: elevi din liceele mun. Bacău
- APOSTU MARIA – clasa a X-a C
- BENCHEA LAURA – clasa a X-a C
- GHERFI TIMEEA – clasa a X-a C
- LUPU DIANA – clasa a X-a C
- NEACŞU ADELA – clasa a X-a C
- PÂRLEA MARINA – clasa a X-a C
- POPA MARIANA – clasa a X-a C
- SAVIN ROXANA – clasa a X-a C
- UNGUREANU CODRUŢA – clasa a X-a C
- VASILACHE IONELA – clasa a X-a C
- BOTEZATU CORINA – clasa a XI-a C
- BREAHNĂ CĂTĂLINA – clasa a XI-a C
- DINU ROXANA – clasa a XI-a C
- GHEORGHICĂ ALEXANDRA – clasa a XI-a C
- PUŞCAŞU MELISA – clasa a XI-a C
- STANCIU RAREŞ – clasa a XI-a C
- ŞOVA DIANA – clasa a XI-a C
- TEMEA ALINA – clasa a XI-a C
- TERENTE BRIANA – clasa a XI-a C
- URSACHE ANA MARIA – clasa a XI-a C
Coordonator : prof. SONIA BERZA
Calendar de activităţi:
|